Bageri och Konditori
Älskar du att skapa goda bakelser från grunden borde du gå bageri- och konditori-inriktningen i Sundsvall. Här varvas de praktiska ämnena från köket och bageriet med de teoretiska. Läs på om hygienhantering, servering och kundbemötande, samt hur du bakar kakor, tårtor och chokladkonfektyr av hög klass. Som en vanlig gymnasieutbildning med en touch av det du gillar bäst – att baka. Efteråt kan du arbeta i bageri eller konditori
Framtida yrken
- Bagare
- Konditor

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.
Poängplan Bageri och konditori
GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN |
600 |
---|---|
Engelska 5 | 100 |
Historia 1a1 | 50 |
Idrott och hälsa 1 | 100 |
Matematik 1a | 100 |
Naturkunskap 1a1 | 50 |
Religionskunskap 1 | 50 |
Samhällskunskap 1a1 | 50 |
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1 | 100 |
PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN |
400 |
Hygien | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 |
Service och bemötande 1 | 100 |
INRIKTNING: BAGERI OCH KONDITORI |
300 |
Bageri 1 | 100 |
Choklad och konfektyr | 100 |
Konditori 1 | 100 |
PROGRAMFÖRDJUPNING |
900 |
Programfördjupning | 900 |
GYMNASIEARBETE |
100 |
Gymnasiearbete | 100 |
INDIVIDUELLT VAL |
200 |
Individuellt val | 200 |