Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

[wpdreams_ajaxsearchlite]
Vi startar 2021
Praktiska Norrköping

Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas med din utbildning. Med en blandning av skolförlagd utbildning och APL får du en bra grund för att lyckas i arbetslivet.

Det här är Praktiska Norrköping

Hand som gör fredstecknet

Flexibel undervisning

Vi värnar om dig som elev och anpassar oss efter dina unika förutsättningar och behov.

ikon föreställande kniv och gaffel

Frukost på skolan

Vi serverar frukost på skolan varje dag, så att du får all kraft du behöver!

Bild av positionsmarkör

Praktik utomlands

Under det tredje året finns det möjlighet att göra APL utomlands. Vi samarbetar med företag i Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland.

Mer om oss

Våra program i Norrköping

Här hittar du våra program. Genom att klicka på ett program ser du vilka inriktningar programmet har.

Bygg och Anläggning

Hos oss har du stora möjligheter till arbete efter examen. På programmet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får lära dig att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Entreprenörskap är en viktig del i utbildningen och något du lär dig under hela programmet, oavsett vilken inriktning du väljer.

El och Energi

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador

Fordon och Transport

Fordon- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet. Du får lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och med datorer och inte minst att arbeta med händerna.

Handel och Administration

Programmet Handel och administration ger dig en bred utbildning med många arbetsmöjligheter. Det passar dig som vill jobba med försäljning, brinner för god service och kanske funderar på att starta eget företag. Du lär dig jobba med administration, ekonomi, försäljning och service. Programmet förbereder dig både för anställning på ett företag och för att kunna starta eget.

Hotell och Turism

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor och chansen att utveckla dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. På utbildningen lär du dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor. Programinriktat val (IMR) och Yrkesintroduktion (IMY) går att läsa på de flesta av våra program och skolor. Kontakta skolans rektor för mer information om vad som gäller på din ort.

VVS och Fastighet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Öppet hus

Välkommen att besöka oss på öppet hus! Den 10 november har vi vårt första öppet hus, det kommer ske digitalt och vi sänder live via vår facebooksida.

Vill du bli påmind inför öppet hus?

Du kan redan nu se vilka program vi kommer ha på skolan och du kan även göra en intresseanmälan för att inte missa roliga evenemang som händer på skolan.

Intresseanmälan

Nyheter

Se alla nyheter

Praktiska Gymnasiet Norrköping

Tullhusgatan 13, 602 28 Norrköping

0761-03 76 45